Nieuw: Nederland Leest Junior

Victor ZwaanGeen categorie

Met een eigen boek en onder de noemer Nederland Leest Junior konden ook kinderen tussen 10 en 14 jaar meelezen én praten over het thema democratie. Zij kregen in de bibliotheek het spannende boek Strijd om Drakeneiland van Lydia Rood cadeau.

boekcovers_junior.inddMo begrijpt er niets van. Hoe kan een groepje nieuwe kinderen zomaar de macht overnemen op Drakeneiland? Er zijn toch wetten? Waarom doet niemand iets om hun leider Marnix, die zich nu koning noemt, te stoppen? Mo is er in ieder geval veel te verlegen voor. De sfeer op Drakeneiland wordt steeds grimmiger. Als er zelfs kinderen verdwijnen, neemt Mo een moedig besluit. Hij gaat de strijd aan met Marnix. Gelukkig blijken meer kinderen er zo over te denken. Samen beramen ze een plan om Drakeneiland terug te veroveren.

Voorwoord van Wiam Abdelnour
Het voorwoord ‘Laat je stem horen‘ bij Strijd om Drakeneiland is van Wiam Abdelnour, Koningin van de Jeugd. Zij verdiende deze titel door het Unicef Kinderrechten Debattoernooi te winnen.

“Nederland heeft het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties getekend. Artikel 12 daarvan gaat over jongerenparticipatie. In het kort, staat in het artikel dat wij kinderen onze mening mogen laten horen. Dus laten we dat doen! Ben je het ergens mee eens, of juist niet, laat dat dan horen! Jouw mening doet ertoe, en het is belangrijk dat die gehoord wordt.”

Bent u in het onderwijs werkzaam? Kijk ook op de schoolpagina >