Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Bibliotheek Zuilen

Utrecht, Nederland

november 2019

Zwamzakken

november 6 - november 12
Bibliotheek Zuilen Utrecht, Nederland

Het Utrechtse bedrijf FungiFactory verzamelt koffiedik en kweekt daar oesterzwammen op. De mini-tentoonstelling Zwamzakken laat zien hoe je op afval weer iets eetbaars kunt kweken. Kom kijken naar de snelle groei van oesterzwammen. Wie weet lukt het je met de DIY-informatie zelf oesterzwammen te kweken.

Meer weten »

Workshop Speel het afvalspel

november 6 @ 15:00 - 16:30
Bibliotheek Zuilen Utrecht, Nederland

Kruip in de huid van een bakker, slager, ondernemer, gemeentebestuurder, schooldirecteur of inwoner van Utrecht en ga samen op zoek naar de afvalstromen die je produceert. Doel van de workshop is zoveel mogelijk inzicht geven in hoe je afval kunt hergebruiken. Lukt dit en produceer je geen afval meer? Dan heb je gewonnen. Tijdens deze workshop denk je ook na over de rol van geld in een circulaire economie. I.s.m. Fungi Factory. Reserveren:  https://www.bibliotheekutrecht.nl/agenda/agenda-2019/afvalspel.html

Meer weten »

De eetbare tuin 

november 9 @ 11:00 - 12:00
Bibliotheek Zuilen Utrecht, Nederland

Lekker eten uit eigen tuin. Dat kan ook als je een heel klein tuintje hebt. Of een balkon. Deze ochtend leert biologisch tuinier Benjamin Brandenburg hoe je zelf een kruidentuintje kunt maken. In de vorm van een spiraal, want zo vangt het ene plantje meer warmte en krijgt de ander precies de schaduw die nog is. Natuurlijk krijg je ook zaden mee. Zodat je in het voorjaar je eigen kruiden kunt plukken.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen