Nederland Leest Junior

Sinds 2016 heeft Nederland Leest ook een Junioreditie. Deze editie is speciaal gemaakt voor basisschoolkinderen van 10 tot 14 jaar (groep 7 en 8 en jaar 1 en 2 van de middelbare school).
Vanwege het thema is dit jaar gekozen voor Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten.

 

Lesmateriaal

In samenwerking met Kunst van Lezen en de Bibliotheek op school (uitgevoerd door Stichting Lezen i.s.m. de Koninklijke Bibliotheek) wordt lesmateriaal ontwikkeld met inhoud dat zich volledig toespitst op het thema Voeding. Doel van het lesmateriaal is om de leesbevordering van jongeren van 10 tot 14 jaar te stimuleren, te debatteren over Voeding en voor de profilering van de bibliotheek in het onderwijs. De lessen zijn zo opgesteld dat de leerkracht zelf kan bepalen hoeveel tijd er aan het project wordt besteed en op welke manier het in de klas behandeld wordt.

De lessen zijn vanaf half september beschikbaar op onze website voor diegene die een Nederland Leest Juniorpakket hebben besteld.

 

Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden

Wie is die Margherita uit de pizza Margherita? Klopt het dat chips nooit bedoeld waren om lekker te smaken? En waarom doen de Engelsen toch azijn toch over hun friet? Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden staat vol met informatie over de geschiedenis van ons eten. Maar ook vol met proefjes die je zelf thuis of in de klas kunt uitvoeren. Wist je bijvoorbeeld dat je met je neus en ogen dicht het verschil niet proeft tussen cola en sinas?

 

Jan Paul Schutten

Jan Paul Schutten schreef al eerder over voeding, zoals in het Kinderboekenweekgeschenk De wraak van het spruitje. Voor zijn boeken won hij twee keer de Gouden Griffel. Zijn boeken zijn inmiddels in tientallen landen verschenen, van Armenië tot Zuid-Afrika.