één boek, één klas

Dit jaar staat het boek Katvis (Querido) van Tjibbe Veldkamp centraal tijdens Nederland Leest Junior. Met de hele klas dit boek lezen biedt een mooie kans om met elkaar in gesprek te gaan over het boek en over het thema Over de grens.

De campagne Nederland Leest Junior 2021 duurt de hele maand november en richt zich op schoolkinderen van groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2.

Katvis

Ate (14) heeft maar één vriend: Baptiste, die hij online heeft ontmoet. Wanneer Baptiste laat weten dat hij geldproblemen heeft, besluit Ate hem in Brussel op te zoeken om hem zijn oude Samsung te brengen. Ate neemt stiekem de trein maar ontdekt in Brussel dat Baptiste niet alles over zichzelf heeft verteld en zich ook nog eens in illegale kringen bevindt. Met wie heeft Ate al die tijd contact gehad?

Mediawijs met Katvis

De Week van de Mediawijsheid is dit jaar van 5 t/m 12 november en valt dus voor een deel samen met Nederland Leest Junior. Omdat het boek Katvis goed aansluit op het thema mediawijsheid, wordt hier extra aandacht aan besteed in de les bij het boek. Een uitgelezen kans om lezen, gesprekken in de klas en mediawijsheid te combineren!

Nederland Leest Junior boekenpakket en instructie

Scholen kunnen vanaf 20 april tot 2 juni het Nederland Leest Boekenpakket bestellen via onderwijs.cpnb.nl. Bibliotheken bestellen vanaf 13 april via NBD Biblion.

Nederland Leest Junior is een van de campagnes waarmee de Bibliotheek op school werkt. Bespreek bij het opstellen van het activiteitenplan voor het komende schooljaar met de leesconsulent welke activiteiten tijdens Nederland Leest Junior uitgevoerd zullen worden.

 

Met dank aan: