Nederland Leest Junior 

Lesmateriaal

In november kunnen uw leerlingen zich verdiepen in een spannend en actueel boek, Borealis van Marloes Morshuis. Aan de hand van dit boek gaan leerlingen met elkaar in gesprek over het thema van Nederland Leest Junior: duurzaamheid.

Download het lesmateriaal:

In samenwerking met Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) is er een debatles ontwikkeld bij het boek Borealis. Aan de hand van het boek gaan leerlingen met elkaar in discussie over duurzaamheid. In het lesmateriaal wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een debat organiseert. De les sluit aan bij de kerndoelen basisonderwijs, 21st century skills en referentieniveaus mondelinge taalvaardigheid. De les kan dus gegeven worden ter vervanging van een methodeles.

Leren discussiëren is leuk en belangrijk voor kinderen en jongeren. Bekijk hieronder de inspiratievideo van Discussieren kun je leren (DKJL).

Werkt de video niet?
Klik hier om de video op YouTube te bekijken.

WIN EEN LES VAN DKJL t.w.v 200 euro!

Wil jij een gratis les van Discussiëren Kun Je Leren winnen voor jouw klas? Dat kan!

Wat moet je doen?

  • Geef samen met jouw klas antwoord op de stelling: ‘Zijn kinderen een rolmodel voor volwassenen als het gaat om duurzaam leven?’;
  • Stuur jouw pitch voor eind november in, in de vorm van een video of op een andere creatieve manier naar onlinemarketing@cpnb.nl;
  • Vermeld de (adres)gegevens van jouw school en jouw klas;

Begin december maken we de winnaar* bekend.

*(De winnaar wordt op basis van loting getrokken)

Deze lessen zijn gemaakt door:

Met dank aan: