Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden - Jan Paul Schutten
Over Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden

Wie is toch die Margherita uit de pizza Margherita? Klopt het dat chips nooit bedoeld waren om lekker te smaken? En waarom doen de Engelsen toch azijn toch over hun friet? Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten staat vol met informatie over de geschiedenis van ons eten. Maar ook vol met proefjes die je zelf thuis of in de klas kunt uitvoeren.

Op die manier leert tweevoudig Gouden Griffel-winnaar Jan Paul Schutten je alles over de geschiedenis van eten en drinken. Wist je bijvoorbeeld dat Cola ooit een medicijn was tegen hoofdpijn,  met je neus en ogen dicht het verschil niet proeft tussen cola en sinas en dat boomschors vroeger als kauwgom werd gebruikt?

Van het eten van snot tot kannibalisme en hagelslag: in Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden komen de lekkerste, smerigste en meest gekke gerechten en eetgewoontes voorbij.

Zorg er dus voor dat je dit boekje in handen krijgt!

 

Jan Paul Schutten (foto:Chris van Houts)

Jan Paul Schutten

Jan Paul Schutten schreef al eerder over voeding, zoals in het Kinderboekenweekgeschenk De wraak van het spruitje. Voor zijn boeken won hij twee keer de Gouden Griffel. Zijn boeken zijn inmiddels in tientallen landen verschenen, van Armenië tot Zuid-Afrika.

 

Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden gebruiken in de klas?
Vergeet niet het bijbehorende lesmateriaal te bekijken!

Bekijk hier het lesmateriaal voor Groep 7&8

Bekijk hier het lesmateriaal voor VMBO 1&2