Nederland Leest adriaan van dis

Cadeau van de bibliotheek

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In boeken en verhalen kunnen we naar alle hoeken van de wereld afreizen: we kunnen andere contintenten en culturen bezoeken, maar ook in onze eigen omgeving de grens over gaan. In november leest heel Nederland daarom één boek: De wandelaar van Adriaan van Dis. Lees en praat mee in de Bibliotheek. 

Adriaan van Dis: ’De wandelaar speelt zich af in Parijs – een sociaal laboratorium waar het nieuwe kleurrijke Europa zich voltrekt. Het is ook een spiegelstad die een beroep doet op de noodzakelijke lenigheid van onze geest. En je hoeft er niet eens je stoel voor uit!’

Deelnemende bibliotheken geven deze roman van Adriaan van Dis in november cadeau aan leden en niet-leden.

 

De wandelaar

Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van De wandelaar is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf. Tijdens een literaire stadswandeling vertelt zij over de rol van Parijs in het leven en werk van Adriaan van Dis, hoe hij aan De wandelaar werkte en het andere Parijs ontdekte.

Adriaan van Dis

©Bert Bienhuis

Adriaan van Dis(1946) is een veelzijdig, geëngageerd schrijver, getuige romans als Indische duinenDe wandelaar en Tikkop. In 2015 won Ik kom terug de Libris Literatuurprijs en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. Daarnaast schreef Van Dis in 1996 het Boekenweekgeschenk Palmwijn. Van Ik kom terug zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Daarvoor ontving Van Dis in december een Gouden Boek. In februari 2021 verscheen zijn nieuwste roman, KliFi. Ook verscheen dit jaar een bundeling met Van Dis’ verhalen over Parijs getiteld De Parijsboeken. Zijn boeken worden uitgegeven bij uitgeverij Atlas Contact.