Veelgestelde vragen

Wat is Nederland Leest?
Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2016 was dat: democratie, in 2017: robotica en in 2018 was het thema voeding. Leden van de bibliotheek kunnen, onder het motto: geef je mening, krijg een boek, een gratis boek in de deelnemende bibliotheek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Wat is het thema van 2019
Nederland Leest heeft in november 2019 duurzaamheid als thema.

Wanneer is de campagne Nederland Leest?
De campagne duurt van 1 november t/m 30 november 2019.

Waar speelt de campagne zich af?
Nederland Leest vindt met name plaats in diverse bibliotheken. De bibliotheek is de plaats voor ontmoeting en debat over maatschappelijke thema’s en bespreekt uitgebreid het thema duurzaamheid.

Wat is het geschenkboek van 2019?
Het geschenkboek is Winterbloei en is een bundeling van De mooiste verhalen, dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s van Jan Wolkers over de natuur.

Waar kan ik de geschenkbundel Je bent wat je leest krijgen?
Winterbloei is in de hele maand november verkrijgbaar bij diverse bibliotheken. (LET OP: Informeer bij je lokale bibliotheek over de beschikbaarheid van het boekje.)

Leden en niet-leden mogen het boekje gratis ophalen. Waarom?
Het boekje is een geschenk van de bibliotheken en afgesproken is dat het cadeau wordt gedaan aan leden en niet-leden. Echter kan het zijn dat bibliotheken hier zelf een andere invulling aan geven, het is immers een geschenk.

Door wie wordt de campagne georganiseerd?
Nederland Leest is een campagne van de Stichting CPNB in samenwerking met NBD biblion.

Hoe gaat de CPNB om met duurzaamheid?

De CPNB streeft ernaar om op een zo duurzaam mogelijke manier te produceren. Lees hier meer over hoe de CPNB omgaat met duurzaamheid.

 

Nederland Leest Junior

Wat is Nederland Leest Junior?
Sinds 2016 heeft Nederland Leest ook een junior-editie. Deze editie wordt speciaal gemaakt voor basisschoolkinderen in groep 7 en 8 en VMBO-leerlingen in jaar 1 en 2.