Slotdebat in Barendrecht

Op 30 november organiseerden NBD Biblion en de Bibliotheek AanZet het Nederland Leest Slotdebat in Bibliotheek het Kruispunt te Barendrecht. Het thema waarover die avond gedebatteerd werd is: ‘Een robot als collega’. Vragen die aan de orde kwamen: Pikken robots straks nog meer banen in? En wat als ze slimmer worden dan mensen?

Op deze avond werden ook de resultaten van de robo-barometer, de online poll over robotica-stellingen op geefjemening.nederlandleest.nl , gepresenteerd en wordt de winnaar van de schrijfwedstrijd met Asibot bekendgemaakt.

Lees de uitslagen van de robo-barometer >

Lees het winnende verhaal van de schrijfwedstrijd >

De aftrap

De landelijke aftrap van Nederland Leest was 1 november in de Bibliotheek Eemland in Amersfoort. Ronald Giphart presenteerde hier, samen met Folgert Karsdorp van het Meertens Instituut, het eindresultaat van het Nederland Leest-Experiment: kun je samen met een robot een literair verhaal schrijven?

In debat over robotica
Na de overhandiging van het eerste exemplaar van de speciale Nederland Leest-editie van ‘Ik, Robot’, door Arie Rommers, de man met de bionische hand, was er een debat waar Bas Haring en Nienke Vergunst aan deelnamen en kon publiek stemmen over enkele Nederland Leest-stellingen die dit jaar centraal staan.