Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Bekijk de website van uw lokale bibliotheek de actuele agenda en het (online) aanbod.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nederland Leest | Lezing Judith Koelemeijer in Dorpscentrum Oegstgeest

november 24 @ 20:00 - 22:00

Gratis

Tijdens Nederland Leest komt Judith Koelemeijer naar Dorpscentrum Oegstgeest om te vertellen over haar boek Het zwijgen van Maria Zachea. Deze literaire non-fictie krijg je als lid van de Bibliotheek, vanaf 2 november cadeau.

Eén boek, duizend gesprekken

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie.

De oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en hult zich sindsdien in een mysterieus stilzwijgen. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder? Wat weten ze eigenlijk van elkaar? Hoe kijken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig? Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer (1967) debuteerde in 2001 met Het zwijgen van Maria Zachea, waarmee zij de NS Publieksprijs won en waarvan meer dan 300.000 exemplaren werden verkocht. Ook haar volgende boeken, Anna Boom en het autobiografische Hemelvaart, werden bestsellers. Sinds een aantal jaren werkt zij aan de biografie van Etty Hillesum. Judith Koelemeijer woont in Amsterdam met haar man en twee kinderen.

Gegevens

Datum:
november 24
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.bibliotheekbollenstreek.nl/actueel/Agenda/2020/judithkoelemeijer.html

Locatie

Bibliotheek Bollenstreek, Dorpscentrum Oegstgeest
Lijtweg 9
Oegstgeest, Zuid-Holland 2341 HA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
071 887 6656
Site:
www.bibliotheekbollenstreek.nl