Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Judith Koelemeijer op bezoek in bibliotheek Schoonhoven

november 5 @ 20:00 - 22:00

Gratis

Auteurslezing door Judith Koelemeijer,  schrijfster van het geschenkboek voor  Nederland Leest 2020

Judith Koelemeijer (1967) schrijft als kind al graag verhalen. Maar het verlangen om journalist en schrijver te worden blijft lang vaag en romantisch. Na de middelbare school werkt ze een paar jaar in cafés en maakt ze verre reizen. Uiteindelijk schrijft ze zich alsnog in voor de studies Nederlands en Culturele Studies. Haar familiegeschiedenis Het zwijgen van Maria Zachea wordt een groot succes! Na verschijnen in 2001 wordt het alom geprezen om de literaire kwaliteit. Judith laat zien dat ook waargebeurde verhalen zich goed lenen voor de romanvorm. Het boek wint de NS Publieksprijs, vervolgens het Gouden Ezelsoor voor het beste verkochte literaire debuut en ook nog de Zaanse Cultuurprijs. Er worden meer dan 300.000 exemplaren van de familiegeschiedenis verkocht. Juist dit boek krijg je als trouw lid cadeau van de bibliotheek in november, de maand van de landelijke actie Nederland Leest! In Anna Boom, haar tweede boek, dat verschijnt in 2008 en eveneens uitgroeit tot een bestseller, verkent zij opnieuw de grenzen van de literaire non-fictie. Op dit moment werkt zij aan de biografie van de Joodse Etty Hillesum (1914-1943), waarvan de publicatie dit jaar wordt verwacht.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de balie voor € 15,- en €10,- op vertoon van een geldige betaalde bibliotheekpas. Inclusief vooraf koffie/thee + lekkernij, een drankje in de pauze van Fausto Bike & Coffee en natuurlijk het geschenkboek van Nederland Leest Het zwijgen van Maria Zachea
Met signeersessie en de gelegenheid om vragen te stellen.

P.S. Heb je nog een toegangskaart voor de lezing van  Roxane van Iperen op 7 mei 2020, die vervallen is? Je kunt nu kiezen wat je hiermee doet:

  1. Gebruiken voor de nieuw geplande lezing van Roxane, zij komt zaterdag 13 maart in de Boekenweek naar onze bibliotheek.
  2. Omruilen voor een kaartje voor Judith Koelemeijer aan de balie.
  3. Je geld retour vragen, hiervoor lever je het kaartje in bij de balie van de bibliotheek met je bankrekeningnummer er op vermeld.

Organisator

Bibliotheek Krimpenerwaard
Telefoon:
0182385406
E-mail:
jvermeulen@debibliotheekkrimpenerwaard.nl
Site:
www.debibliotheekkrimpenerwaard.nl

Locatie

Bibliotheek Schoonhoven
Spoorstraat 3A
Schoonhoven, Zuid-Holland 2871 TN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0182385406
Site:
www.debibliotheekkrimpenerwaard.nl