Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoe goed ga jij met de aarde om?

20 november 2019 @ 15:00 - 16:00

Gratis

Een leuke én informatieve middag door IVN Veldhoven Eindhoven Vessem waarbij kinderen met behulp van vragen en spelletjes kunnen uitzoeken hoe zij met de aarde omgaan.

We merken het allemaal: het klimaat is aan het veranderen. Deze zomer hebben we het helemaal goed gemerkt: de ene week een hittegolf en de volgende week tropische stormen. Zelfs nog een tweede hittegolf eind augustus. Stiekem weten we ook dat we er misschien wel iets aan kunnen bijdragen om deze ontwikkeling te vertragen of te stoppen. Het gaat op deze middag niet om wat de overheid en de bedrijven kunnen doen. Er zijn kleine dingetjes die ook JIJ kunt doen. Immers wij moeten allemaal ons leven een beetje aanpassen en… jong geleerd is oud gedaan!

Je kunt in dit uurtje samen met Etje Hendrikx van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem uitzoeken hoe jij omgaat met de aarde: Hoeveel energie verbruik je? Hoeveel water gebruik je? Hoeveel grond is er nodig om alles te verbouwen wat je eet en drinkt? Hoeveel energie is er nodig om je speelgoed te maken? Hoeveel brandstof gebruik je om op school te komen? Of om naar het voetballen te gaan?

Met een beetje hulp beantwoord je 10 meerkeuzevragen. Er zijn leuke spelletjes bij om je te helpen het juiste antwoord voor jou te geven. Er zijn bij deze vragen alleen maar goede antwoorden, want het gaat om wat jij doet. Deze antwoorden geven je een score. Bij een hoge score kun je je afvragen hoe je die score omlaag kunt krijgen, want dat zou fijn zijn! We gaan er samen met de andere kinderen over praten. Wie weet wat voor goede ideeën je mee naar huis neemt aan het einde van de middag.

Vooral leuk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Gegevens

Datum:
20 november 2019
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
Website:
https://www.bibliotheekveldhoven.nl/actueel/agenda/aarde.html

Organisator

ivn veldhoven Eindhoven Vessem
Telefoon:
06-20771867
E-mail:
ivn.vev@gmail.com
Website:
https://www.ivn.nl/afdeling/veldhoven-eindhoven-vessem

Locatie

Bibliotheek Veldhoven
Meiveld2
Veldhoven, Noord Brabant 5501 KA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0402532901
Website:
Www.bibliotheekveldhoven.nl