Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Bekijk de website van uw lokale bibliotheek de actuele agenda en het (online) aanbod.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Familiegeschiedenis Barbara Sevenstern schrijfster en telg Brandewijnstokerij Dieren

november 17 @ 08:00 - december 14 @ 17:00

Gratis

De familiegeschiedenis Barbara Sevenstern, telg van ‘Distillateurs, likeur- en brandewijnstokers van R.W. Sevenstern & Zoon’ uit Dieren

Toen Barbara Sevenstern zo’n twintig jaar geleden op zoek ging naar de geschiedenis van de familie Sevenstern, belandde ze in Dieren. Daar ervoer ze hoe oudere mensen opveerden bij het horen van de naam Sevenstern, en hoorde ze verhalen van karrensporen, verloren gewaande borden en zag ze met eigen ogen de graven van de hondjes in de tuin van haar voorvader. 

Afgelopen jaar debuteerde Barbara met het boek ‘Familiegeluk‘, een thriller, waarin een groot familiegeheim de hoofdrol speelt. In hoeverre heeft de geschiedenis van haar eigen familie Sevenstern een rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van het verhaal?

Bekijk op de website van Bibliotheek Veluwezoom het filmpje van Barbara. In de Bibliotheek Dieren is tot 14 december een kleine expositie van oude foto’s van dit in de jaren ’60 en ’70 unieke bedrijf uit Dieren. Mét een bijbehorende wandelroute, die je leidt langs de fabrieks- en woonlocaties van dit bedrijf.

Gegevens

Begin:
november 17 @ 08:00
Einde:
december 14 @ 17:00
Kosten:
Gratis
Site:
www.bibliotheekveluwezoom.nl/nederlandleest

Organisatoren

Bibliotheek Veluwezoom
Ilse Paulus

Locatie

Veluwezoom
Ericaplein 5
Dieren, Gelderland 6951CP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0644294185
Site:
www.bibliotheekveluwezoom.nl/nederlandleest