Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘De gulzige aarde, de mooie dood’ – Wolkers en de natuur

23 november 2019 @ 14:00 - 16:00

In november leest Nederland het geschenkboek Winterbloei van Jan Wolkers. Hierin zijn de mooiste natuurverhalen van Wolkers gebundeld. Het boek is in november gratis beschikbaar in de bibliotheek, zolang de voorraad strekt.

De natuur is voor Jan Wolkers (1925-2007) altijd de belangrijkste inspiratiebron geweest. In de natuur kon hij zijn angsten bezweren en scheppen door die te tekenen, schilderen en vast te leggen in wat hij schreef.

Jan Wolkers was, behalve schrijver, schilder en beeldhouwer, een echt natuurmens. Maar wat is een natuurmens precies? En hoe verhoudt Wolkers’ natuurmenselijkheid zich tot de andere kanten van zijn bestaan, in het bijzonder zijn schrijverschap?

In het kader van Nederland leest houdt Liesje Schreuders van Bureau Boeiend een lezing over dit veelomvattende thema. Van gefrituurde muizen tot gevilde zeehonden, van gezellige slakken tot zielige scholeksters en al het kruipende, vliegende, groeiende, levende en stervende daartussen: Wolkers’ natuurrijk is ook het onze – het rijk van de literatuur.

Organisator

KopGroep Bibliotheken
Telefoon:
+31 (0)223623434
E-mail:
school7@kopgroepbibliotheken.nl
Website:
www.kopgroepbibliotheken.nl

Locatie

KopGroep Bibliotheken School 7
Keizersgracht 94
Den Helder, Noord Holland 1781 BB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)223623434
Website:
www.kopgroepbibliotheken.nl