Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Bekijk de website van uw lokale bibliotheek de actuele agenda en het (online) aanbod.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Duurzame dag

30 november 2019 @ 11:00 - 15:00

De Bibliotheek aan den IJssel organiseert op 30 november in het kader van Nederland Leest in Krimpen een dag rondom het thema duurzaamheid, met verschillende activiteiten: de Duurzame Dag. Tijdens de Duurzame Dag geeft de Moestuinman een lezing over voedselbossen, eetbare siertuin en natuurlijk moestuinieren. Tijdens deze lezing vertelt Max de Corte (Moestuinman) je er alles over. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? Je leert over wat een gezonde bodem is, hoe natuurlijk plaagbeheer werkt en dat met de natuur mee werken/tuinieren je veel werk kunt besparen!Max de Corte is een Permacultuur en Voedselbos expert uit Rotterdam. Hij is daar 10 jaar geleden begonnen met buurtmoestuinen, heeft 5,5 jaar gewerkt op een tuinderij waar samen met vrijwilligers groenten werden geteeld voor de voedselbank en is 7 jaar geleden gaan pionieren met ontwerp, aanleg en beheer van voedselbossen.
Aan deze lezing zijn kosten verbonden: €5,00 of €3,50 voor Bibliotheekleden.
Ook is er een gratis kinderactiviteit: Repair Kid. Eerst alles lekker slopen en goed bekijken en dan maken we er kunst van!
Repair Kid is een reizende, kleurrijke caravan die op markten, buurtfeesten en andere festiviteiten de ruimte geeft aan kinderen te onderzoeken hoe apparaten nu eigenlijk in elkaar zitten, door ze de gelegenheid te geven ze te slopen. Dit wordt met gereedschap en onder begeleiding gedaan. Het is de bedoeling dat de kinderen met de restanten kunst maken, om te laten zien dat echt helemaal NIET hoeft te worden weggegooid. Kom je ook mee kunst of sieraden maken van oude stekkertjes, schroefjes, draadjes en knopjes?

 

Gegevens

Datum:
30 november 2019
Tijd:
11:00 - 15:00
Bekijk de site van Evenement

Organisator

bibliotheek aan den IJssel
Telefoon:
+31 (0)104503244
E-mail:
c.dekok@bibliotheekaandenijssel.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bibliotheek Krimpen
Nachtegaalstraat 8
Krimpen aan den IJssel, krimpen 2922VL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)180513995
Bekijk de site van Locatie