Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Boekpresentatie ‘Dwaalspoor’: Een vrouw op haar fiets alleen de wereld rond

november 9 @ 18:30 - 20:00

€5

Wat doe je als je vijftig wordt? Avonturier en schrijfster Marica van der Meer fietste de wereld rond en schreef hier het boek Dwaalspoor over, waar ze vanavond in de bibliotheek over komt vertellen.

Fascinerende fietsreis

Marica van der Meer besluit vanaf haar vijfstigste verjaardagsfeestje de verkeerde kant om naar huis te fietsen. De wereld is rond en als je maar lang genoeg de verkeerde kant op fietst, kom je ook weer thuis. Vanuit een wereld van overvloed gaat ze volledig terug naar de basis, door alles wat ze nodig heeft in vijf tassen aan haar fiets te hangen.

Marica is 15 maanden op pad geweest met haar fiets. Ze is naar de haven van Antwerpen gefietst en is ze op een cargoschip gestapt naar Zuid-Amerika. Daar bezocht ze verschillende landen, waarna ze haar tocht vervolgde naar de Verenigde Staten.

In de pauze van haar lezing signeert Marcia van der Meer haar boek ‘Dwaalspoor’ dat gewijd is aan deze fietsreis.

Marica fietste eerder al van Vuurland, het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika naar Alaska en ook vanuit Nederland via de oude zijderoute naar Australië. Door haar vele omzwervingen over onze planeet heeft zij een totaal andere kijk op de wereld, dan de media ons biedt. De media focust zich vooral op uitzonderingen en die geven geen totaalbeeld van een land. De spreker  neemt de lezer niet alleen mee achter op haar fiets, ze laat ook de wereld zien door haar ogen.

Gegevens

Datum:
november 9
Tijd:
18:30 - 20:00
Kosten:
€5
Site:
https://www.bmf.nl/agenda/dwaalspoor.html

Organisator

Bibliotheken Mar en Fean
Telefoon:
+31 (0)515572880
E-mail:
bolsward@bibliothekenmarenfean.nl
Site:
www.bibliothekenmarenfean.nl

Locatie

Bibliotheek Heerenveen
Burgemeester Kuperusplein 48
Heerenveen, Friesland 8442 CL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0513-626675
Site:
www.bmf.nl