Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Air Bee & Bee: Maak je eigen insektenhotel in de Makersbase (10+)

23 november 2019 @ 13:00 - 16:00

€5

Kunnen wij de wereld beter maken? Nou en of! In de Makersbase ga je actief aan de slag met duurzaamheid, door je eigen vochtmeter te bouwen, een insektenhotel te maken of plastic te recyclen. Of misschien ontwerp jij je eigen oplossing voor duurzaamheid?  

Vandaag staat de workshop Air Bee & Bee alias insektenhotel op de planning, dus buglovers unite! Insecten zijn onmisbaar in de natuur. Ze helpen met de bestuiving en biodiversiteit van de natuur en gaan andere (minder gewenste) gasten te lijf. Bijen en andere insecten houden van warme, droge huisjes van hout, riet of klein. Zo’n hotel voor insecten kun je zelf maken, in de Makersbase!

Een Air Bee & Bee is een must have voor tuin- en natuurliefhebbers. Hoe ziet jouw ideale insectenhotel eruit? Maak je hem voor hommels, bijen, wespen, vlinders, lieveheersbeestjes, kevers, duizendpoten. Van welk materiaal houden die? Hoeveel verdiepingen?

Na deze workshop heb je een hotel, dat je op een rustige, zonnige plek in de tuin kunt hangen. Bee welcome in jouw Air Bee & Bee!

Toegang Aanmelden via makerscoach@nieuweveste.nl5 euro aan materiaalkosten

Kijk voor de rest van het programma en meer informatie over Nederland Leest op de themapagina.

Organisator

Nieuwe Veste
Telefoon:
076-2003200
E-mail:
info@nieuweveste.nl
Website:
www.bibliotheekbreda.nl

Locatie

Nieuwe Veste
Molenstraat 6
Breda, Noord-Brabant 4811 GS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0762003200
Website:
www.nieuweveste.nl